ΜΟΝΑΔΙΚΕΣ ΓΕΥΣΕΙΣ

Από τα βότανα του βουνού και τα άγρια χόρτα έως τα χειροποίητα τυριά, την αφθονία φρέσκων θαλασσινών, το περίφημο θυμαρίσιο μέλι και την αυτοφυή ζαφορά – οι γευστικές απολαύσεις της αστυπαλίτικης κουζίνας προσφέρουν σίγουρα μια ξεχωριστή γαστρονομική εμπειρία.
Δεν χρειάζεται να πάτε πολύ μακριά για να απολαύσετε γευστικά παραδοσιακά πιάτα, καθώς στον Πέρα Γιαλό θα βρείτε μικρά οικογενειακά εστιατόρια που σερβίρουν, μεταξύ άλλων, το λαμπριανό (ντόπιο γεμιστό αρνί), τη Χλωρή (τοπικό ανθότυρο), τα Πουγγιά (τηγανιτές αλμυρές και γλυκές τυρόπιτες) και τα Λατζάνια (σπιτικά ζυμαρικά γεμιστά με χλωρή και ζαφορά).
Ξεκινήστε τη μέρα σας με μια επίσκεψη στους φούρνους, τους οποίους θα βρείτε σε κοντινή απόσταση από το Vithos Aparthotel, για να προμηθευτείτε τα διάσημα κιτρινοκουλούρα (κουλούρια με χλωρή και ζαφορά) ή τις λαμπρόπιτες (αστυπαλίτικη ανοιχτή τυρόπιτα με ζαφορά) για να απολαύσετε την εμπειρία ενός αυθεντικού αστυπαλίτικου πρωινού.
Χάρτης Αστυπάλαιας
Κατεβάστε τον πιο πρόσφατο και ενημερωμένο χάρτη της Αστυπάλαιας, με χρήσιμες πληροφορίες και διαδρομές πεζοπορίας σε όλο το νησί