ΦΕΣΤΙΒΑΛ & ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η Αστυπάλαια φιλοξενεί ενα συναρπαστικό καλοκαιρινό φεστιβάλ και μια σειρά από πολιτιστικές εκδηλώσεις, μερικές από τις οποίες συνδεόνται με τα τοπικά έθιμα και τις παραδόσεις.
Οι εκδηλώσεις που σχετίζονται με τις εορταστικές ημέρες της 14ης και 15ης Αυγούστου ξεχωρίζουν για τις ιδιαίτερες παραδόσεις και τη μοναδική ατμόσφαιρα. Οι εορτασμοί λαμβάνουν χώρα στην ανοιχτή αυλή της Παναγίας της Πορταΐτισσας, όπου οι ντόπιοι και οι επισκέπτες συγκεντρώνονται για να χορέψουν υπό τον ήχο λαούτων και τωνβιολιών και να απολαύσουν τα τοπικά πιάτα.
Μια ημέρα μετά το αποκορύφωμα των θρησκευτικών εορτασμών στις 15/08, τα «Κουκάνια», μια σειρά αθλητικών αγώνων και διασκεδαστικών παιχνιδιών, πραγματοποιούνται στην παραλία του Πέρα Γιαλού, ακριβώς στο κατώφλι σας!
Το Φεστιβάλ της Αστυπάλαιας διοργανώνεται από τη δημοτική αρχή και περιλαμβάνει συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, εκθέσεις και άλλες εκδηλώσεις, που πραγματοποιούνται στον Πέρα Γιαλό και τη Χώρα όλο το καλοκαίρι.
Αν θέλετε να παρακολουθήσετε μια ταινία κάτω από τον έναστρο ουρανό απολαμβάνοντας το θαλασσινό αεράκι με φόντο τη Χώρα, περπατήστε σε μικρή απόσταση από το Vithos Aparthotel έως το Σινέ Αύρα, το θερινό κινηματογράφο του Πέρα Γιαλού.
Χάρτης Αστυπάλαιας
Κατεβάστε τον πιο πρόσφατο και ενημερωμένο χάρτη της Αστυπάλαιας, με χρήσιμες πληροφορίες και διαδρομές πεζοπορίας σε όλο το νησί