ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ & ΕΚΔΡΟΜΕΣ

Με κρυστάλλινα νερά, αμμουδιά ή βότσαλα και γαλήνια ατμόσφαιρα, η λίστα με τις παραλίες της Αστυπάλαιας έχει κάτι για όλους, οικογένειες, αυτούς που αναζητούν την περιπέτεια και όσους αναζητούν την απόλυτη χαλάρωση. Οι απομονωμένοι κρυμμένοι όρμισκοι και οι παραλίες του νησιού θα μείνουν για πάντα στην καρδιά και το μυαλό σας.
Εκτός από την παραλία του Πέρα Γιαλού που βρίσκεται ακριβώς στα πόδια σας, μπορείτε εύκολα να φτάσετε στις ακόλουθες παραλίες με το αυτοκίνητό σας ή με το λεωφορείο που ξεκινά από τον Πέρα Γιαλό με προορισμούς το Λιβάδι και τη Μαλτεζάνα.
Λιβάδι
μία από τις ωραιότερες οργανωμένες παραλίες που βρίσκεται στο παραθαλάσσιο χωριό Λιβάδι, με πολλές εγκαταστάσεις και ελκυστικό περιβάλλον.
Στενό
η αμμώδης παραλία με ρηχά νερά, ιδανική για οικογένειες, βρίσκεται στο στενότερο σημείο του νησιού και είναι οργανωμένη με ομπρέλες και ξαπλώστρες, εστιατόριο και beach bar.
Πλάκες
ένα μονοπάτι που ξεκινά από τον κεντρικό δρόμο οδηγεί σε μια μικρή παραλία με βότσαλα που βρίσκεται λίγο πριν από το χωριό Μαλτεζάνα, ιδανική για εξερεύνηση του βυθού.
Μπλε Λιμανάκι
ένας πολύ μικρός, κρυμμένος ορμίσκος με γαλαζοπράσινα νερά και μικρά βότσαλα στο τέλος ενός χωματόδρομου που ξεκινά από τον κόλπο της Μαλτεζάνας.
Μαλτεζάνα / Σχοινόντας
αμμώδεις παραλίες που βρίσκονται σε μικρή απόσταση μεταξύ τους, με ρηχά νερά και διάφορες ανέσεις. ένας πολύ μικρός, κρυμμένος ορμίσκος με γαλαζοπράσινα νερά και μικρά βότσαλα στο τέλος ενός χωματόδρομου που ξεκινά από τον κόλπο της Μαλτεζάνας.
Ορισμένες από τις παραλίες του νησιού δεν είναι προσβάσιμες με λεωφορείο, μόνο με τα δικά σας μέσα μεταφοράς, λόγω των χωματόδρομων που οδηγούν εκεί.
Άγιος Κωνσταντίνος
μια όμορφη παραλία με άμμο και βότσαλα, beach bar και εστιατόριο και υπέροχη θέα στη Χώρα και το Κάστρο.
Καμινάκια
θεωρείται από πολλούς από τις πιο όμορφες και δημοφιλείς παραλίες του νησιού, ωστόσο δε δημιουργείται συνωστισμός και προσφέρει την ήρεμη ατμόσφαιρα που οι περισσότεροι επισκέπτες του νησιού επιθυμούν. Εξίσου δημοφιλής είναι η ταβέρνα στην παραλία που σερβίρει παραδοσιακά τοπικά πιάτα.
Βάτσες
μεγάλη παραλία με βότσαλα που συνδυάζει την άγρια ομορφιά των γύρων βουνοπλαγιών και την ηρεμία της πεντακάθαρης θάλασσας. Υπάρχει ένα beach bar που παρέχει ομπρέλες και ξαπλώστρες. Στο λόφο πάνω από την παραλία, υπάρχει το σπήλαιο του Νέγρου, αρκετά μεγάλο με σταλακτίτες και σταλαγμίτες, αλλά μπορεί να εντοπιστεί και να προσεγγιστεί μόνο με ειδικό χάρτη και εξοπλισμό.
Κοντινά νησάκια
Πανέμορφες παρθένες παραλίες με κρυστάλλινα γαλαζοπράσινα νερά βρίσκονται επίσης στα γειτονικά νησάκια Κουνούπα και Κουτσομύτη, τα οποία είναι εύκολα προσβάσιμα μέσω των καθημερινών εκδρομών με μικρά σκάφη που αναχωρούν από το λιμάνι του Πέρα Γιαλού, σε μικρή απόσταση με τα πόδια από το Vithos Aparthotel.
Δραστηριότητες εκτός παραλίας
Η εξερεύνηση του νησιού με τα πόδια ή με το ποδήλατο δεν είναι μόνο μια καλή άσκηση, αλλά ο καλύτερος τρόπος για να ανακαλύψετε τα εκτός κεντρικού δρόμου μέρη μοναδικής ομορφιάς της Αστυπάλαιας. Μονοπάτια διασχίζουν το μεγαλύτερο μέρος της ενδοχώρας του νησιού μέσα από τη μαγευτική ορεινή φύση προσφέροντας εκπληκτική θέα στο Αιγαίο Πέλαγος και το νησί. Απλά αφήστε τα πόδια σας ή τους τροχούς του ποδηλάτου σας να σας οδηγήσουν σε μέρη που κόβονται από τον υπόλοιπο κόσμο και γίνετε ένα με τη φύση.
Χάρτης Αστυπάλαιας
Κατεβάστε τον πιο πρόσφατο και ενημερωμένο χάρτη της Αστυπάλαιας, με χρήσιμες πληροφορίες και διαδρομές πεζοπορίας σε όλο το νησί